Nesedět doma na zadku

15.01.2014

Když jsem se vracel z TechPeaks, říkal jsem si, jakej jsem byl dřív blbec, když jsem byl línej třeba i jen dojet na zajímavou akci do Prahy. Jasně, ne všechny akce jsou opravdu užitečné. Minulý týden jsem byl na “lednové grilovačce” v COWO Brno a lidí, se kterými bych si pokecal o nečem profesně zajímavém, tam bylo minimum. Jako hamburgery byly dobrý, ale kvůli nim jsem tam nešel.

Když mě požádali organizátoři TechPeaks, abych jim tento týden v Bratislavě pomohl s propagací, přišlo mi to jako dobrá networkingová příležitost. The Spot v Bratislavě je moc hezký prostor v dochozí vzdálenosti od nádraží. Líbilo se mi, že to tam tepe životem – kombinace coworkingu pro freelancery a začínající IT firmy a startupy působí funkčním dojmem. Ve Spotu dělají různé akce celkem pravidelně.

bratislava

Proto mě trochu nemile překvapilo, že z nepříliš vzdáleného Brna jsem na akci jediný. Možná se o bratislavských akcích v Brně málo ví, možná všichni brňáci sledovali on-line přenos, kdo ví… každopádně já mohu jen doporučit. Potkal jsem tam dva zajímavé startupové týmy – s Kickresume jsem si dobře pokecal, Youcognize jsem potkal už spíš jen ve dveřích, ale zaujal mě ten nápad. Taky jsem od jednoho účastníka akce dostal vážně míněnou nabídku na spolupráci na jeho startupu, což se cení, i když to spíš nevyužiju. No a další den jsem měl v emailu zprávu z nejmenovaného internetového magazínu, že by se chtěli něco víc dozvědět o TechPeaks. To se taky cení.

OK, možná reálný přínos pro mě z hlediska byznysu bude nakonec malý, ale jistý potenciál v akcích tohoto typu cítím a pevně věřím, že nespadají do kategorie “prázdné inspirace,” o které nedávno psal Michal Kašpárek. I když ono je to vlastně na každém jednom z nás, jak povrchní a prázdné tyhle akce a semináře budou. Vždycky je prostě dobré vědět, proč na akci jdete a co by vám měla kromě “inspirace” přinést.

Každopádně k jakémukoli podnikání potřebujete kontakty a zpětnou vazbu na to, co děláte. A to, když budu sedět jen doma na zadku, zcela jistě nezískám.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ERROR: plugin říká, že v PHP nebyla zjištěna podpora GD!

Kontaktujte svůj webhosting a zeptejte se na podporu GD v PHP.

ERROR: plugin říká, že v PHP nenašel funkci imagepng!

Kontaktujte svůj webhosting a zeptejte se na podporu imagepng v PHP.